Logo-Van-Den-Akker-Bomen-Uw-Leiboom-Specialist

Het einde van het jaar is in zicht!

Om dat te vieren geven we iedereen die tussen 15 en 31 december 2022 akkoord geeft op onze offerte gratis aanplanten cadeau.

Dat scheelt je al €500,- bij aanschaf van 10 bomen. Laat het nieuwe jaar goed beginnen! 🌳✅

Check hier de actievoorwaarden

leibomen-aangroei-garantie

Dé Leiboomspecialist weet dat er niets vervelender is dan leibomen die niet goed aangroeien.

Daarom biedt de Leiboomspecialist als extra optie:
Leibomen aangroei garantie.

Dit houdt in dat u voor een additioneel bedrag van 10% van het totaalbedrag van reeds aangeschafte leibomen, u 5 jaar garantie krijgt op uw leibomen!

Wat klanten over ons vertellen

Bekend van TV

HollandvanBovenbewerkt-580x580-1.jpg

Bekijk onze projecten via Instagram

Maak kennis met het team!

Download GRATIS onze Leibomen brochure!

Laat leibomen planten door de Leiboomspecialist en bespaar tot wel 40%.

Download
onze leibomen
brochure

Veelgestelde vragen

 • Actie 'Gratis aanplanten' is alleen geldig bij nieuwe offertes vanaf 15-12-2022.
 • Actie 'Gratis aanplanten' is alleen geldig bij een geaccordeerde offerte tot 31-12-2022 00:00 uur.
 • Let op - Wij zijn zelf met kerstvakantie vanaf 23-12 vrijdagmiddag 15:00 uur. Zorg dat je voor die tijd een offerte hebt laten opmaken door ons, je kunt later beslissen of je hierop akkoord wilt geven, maar uiterlijk tot 31-12-2022.
 • Deze actie is niet geldig op eerder geplante bomen of offertes die al akkoord of aanbetaald zijn vanaf 14-12-2022 of eerder.
 • Aanplanten zal plaatsvinden vanaf januari 2023. De daadwerkelijke datum van aanplanting zal uiteraard in overleg worden gepland.
 • Deze actie is alleen geldig i.c.m. optie 2 voeding en optie 3 boompalen (minimale wat nodig is).
 • Deelname aan de 'Gratis aanplanting' actie is kosteloos.
 • Deelname vindt plaats wanneer je op www.leiboomspecialist.nl/eindejaarsactie/ het aanvraagformulier hebt ingevuld en verstuurd.
  1. Eenmalige deelname per persoon.
  2. Deelname aan acties is alleen mogelijk voor personen vanaf 18 jaar of ouder.
  3. De gratis aanplanting actie is enkel besteedbaar aan leibomen die gekocht zijn via Van Den Akker Bomen én bijkomende opties voeding (optie 2) en boompalen (optie 3) zijn verplicht en is op 1 offerte van toepassing.
  4. De actie 'gratis aanplanting' is enkel op 1 adres toe te passen.
  5. De actie en/of korting geldt wanneer een opdracht vóór 31 december 2022 definitief akkoord is bevonden.
  6. De 'gratis aanplanting' korting is enkel van toepassing op geaccordeerde offertes waarop 'Deelname actie Gratis aanplanting december 2022' staat vermeld.
 • Bestaande klanten en medewerkers van Van den Akker bomen zijn uitgesloten van deelname aan de 'Gratis aanplanting' actie.
 • Van den Akker bomen is te allen tijde bevoegd actievoorwaarden tussentijds te wijzigen of de acties zonder opgaaf van reden stop te zetten.

Prachtige strakke leibomen, met helemaal dicht gegroeide schermen. Hoe krijg je die? Ondanks de vele soorten die we aanbieden komt het onderhoud eigenlijk altijd op hetzelfde neer. Door de leibomen tweemaal per jaar een lichte snoeibeurt te geven, hou je ze in topconditie. Voor je de heggenschaar of stokheggenschaar ter hand neemt, dien je eerst de schermen nog verder dicht te leiden. Gebruik hiervoor bindbuis en bind de takken terug het scherm in; houd ongeveer 5 tot 10 cm ruimte tussen elke tak. Je hoeft dus niet meerdere takken op één plek te binden. Hierna snoei je alle uitstekende takken, of liever het malse jonge schot, kort naast de schermen af. Snoei met de heggenschaar langs de voor- en achterkant, boven en onder het scherm en de buitenste leibomen aan de buitenkant. 

Het eerste onderhoud moet je altijd na de bloei, dus in juni/juli uitvoeren; de tweede snoeibeurt in augustus/september. Snoei niet als het erg warm is (meer dan 30 graden). Hierdoor kunnen de bladeren en bomen verbranden. 

Als je tijd over wil houden om te genieten van je leibomen en van de zomer, kun je het onderhoud uiteraard ook altijd door onze vakmannen laten uitvoeren! 

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. We hebben immers geen invloed op het weer, de temperatuur en de standplaats van de leibomen. Tijdens het eerste groeiseizoen is water geven altijd erg belangrijk. De bomen zijn namelijk nog niet geworteld in de grond en kunnen zelf nog geen grondwater aan. Hierbij geldt: hoe meer blad en hoe warmer de temperatuur, hoe meer water de bomen verdampen. De belangrijkste vuistregel is ervoor zorgen dat de grond goed vochtig blijft tijdens de groeimaanden. Hoe beter je dit bijhoudt, hoe mooier de leibomen in het eerste groeiseizoen doorgroeien. Vanaf het tweede groeiseizoen zijn de bomen dieper geworteld en kunnen deze het grondwater steeds beter bereiken. Vanaf dat moment, mits de bodem niet kurkdroog is, hebben de bomen alleen extra water nodig als de temperatuur hoger dan 30 graden is. 

Wil je meer vrije tijd in de lekkere zomermaanden? Laat dan gelijk een druppelsysteem aanleggen met een automatische timer. Zo heb je meer tijd om te genieten van het lekkere weer en van jouw mooie leibomen! 

Wist u dat het momenteel een zeer goede tijd is om bomen te planten. Dit komt doordat alle bomen nu nog mooi in rust zijn. En nog een voordeel: wanneer u nu gaat aanplanten, geniet u later van volle leibomen!